Rusya: Türkiye ile olumlu sonuç bekliyoruz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Ankara'da Rus ve Türk heyetleri arasında yapılacak İdlib görüşmelerinden olumlu sonuç beklediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, bugün Ankara'da Rus ve Türk heyetleri arasında yapılacak İdlib konulu görüşmelerden olumlu sonuçlar çıkmasını beklediklerini söyledi. Basın mensuplarının görüşmelere yönelik beklentiler hakkındaki bir sorusunu yanıtlayan Bogdanov, "Beklentilerimiz her zamanki gibi. Güzel sonuçlar bekliyoruz" dedi.

Ancak Bogdanov'un, 'Türkiye'nin Libya'ya yabancı savaşçıların geçmesine yardım ettiğini' söylemesi de dikkat çekti. Interfax ajansının haberine göre, Libya'daki ateşkesi de sorgulayan Bogdanov Libya'da şu an ateşkesin sürdüğünü ama tarafların ocak ayında Berlin konferansında alınan askeri ve siyasi kararları uygulamaya hazır görünmediğini söyledi. Bogdanov, Libya'da BM'nin tanıdığı ve Türkiye'nin desteklediği Trablus hükümeti ile doğudaki General Halife Hafter güçlerinin bu temel ilkeleri uygulayacağına dair bir işaret olmadığı görüşünü paylaştı. (Sputnik, DIŞ HABERLER)

Etiketler libya Rusya virüs