Rusya'dan Türkiye'ye çağrı: İdlib'de militanlara desteği sonlandır

Silahlı isyancıların İdlib'de Suriye ordusuna saldırı başlatmasından kısa süre sonra Rusya'dan açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, Rus hava kuvvetlerinin devreye girmesiyle saldırının püskürtüldüğünü duyurdu, Türkiye'ye 'militanlara desteği durdurma' çağrısı yaptı. Rus Dışişleri de 'Türkiye’ye İdlib’le ilgili abartılı açıklamalar yerine özel iletişim kanallarını devreye alma' çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye destekli 'ılımlı' militanların İdlib'in Nayrab kasabasında Suriye ordusuna karşı operasyon başlattığı haberi hakkında Rusya'dan sert bir açıklama geldi. Açıklamada Türkiye'ye 'militanlara destek ve silah vermeyi sonlandırma' çağrısı yapıldı.

'ANKARA'YI ARADIK, TÜRKİYE'NİN TOPÇU ATEŞİ DURDU'

Rusya Savunma Bakanlığı'nın, "Moskova'nın Ankara'yla temas kurması sonrası Türkiye topçu ateşini durdurdu" ifadelerini kullanması da dikkat çekti.

'RUS UÇAKLARI MİLİTANLARI VURDU'

Rusya Savunma Bakanlığı saldırı sırasında 'Türkiye yanlısı silahlı militanların Suriye ordusunun hattını iki noktadan delmeye çalıştığını' belirtti; Rus hava kuvvetlerinin bu sırada militanlara hava saldırısı düzenlediği bilgisi verildi. Rusya Savunma Bakanlığı, "Suriye ordusu bu sayede bütün saldırıları püskürttü" ifadelerini kullandı.

ZAHAROVA: TÜRKİYE ABARTILI AÇIKLAMALAR YERİNE İLETİŞİM KURMALI

Kısa süre sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamadaysa, 'Türkiye’ye İdlib’le ilgili abartılı açıklamalar yapmayıp bunun yerine özel iletişim kanallarını devreye alma' çağrısı yer aldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Türkiye yönetiminin açıklamaları konusuna gelince, ‘sahada’ herhangi bir gerilim halinde birçok ülke açıklama yapmanın uygun olduğunu düşünüyor, halbuki bize göre bu tür durumlarda her şeyden önce mevcut iletişim kanallarının devreye alınması gerekiyor, zira (bu kanalların) muazzam bir potansiyeli var” diye konuştu.

'SURİYE ORDUSUNUN KENDİ TOPRAĞINDA OLDUĞUNU UNUTMAYIN'

Rus Dışişleri Sözcüsü ayrıca, “Suriyeli yetkililerin kendi topraklarında neler yapması gerektiği yönündeki açıklamalar konusunda da egemen bir devletin söz konusu olduğunu ve Suriye silahlı kuvvetlerinin kendi toprağında bulunduklarını unutmamak gerekiyor. Baz ilke bu olmalı” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER, Sputnik)

AA: Ilımlı muhalifler İdlib'de Suriye ordusuna operasyon başlattıAA: Ilımlı muhalifler İdlib'de Suriye ordusuna operasyon başlattı

SANA: Şam'da bombalı saldırı düzenlendiSANA: Şam'da bombalı saldırı düzenlendi