Rusya'daki İdlib görüşmesi yarın da devam edecek

Türkiye ile Rusya arasında Moskova'da yapılan kritik İdlib görüşmelerinde bugün sonuç sağlanamadı. Dışişleri Bakanlığı, görüşmenin yarın da devam edeceğini açıkladı. Bu arada Birleşmiş Milletler İdlib için ateşkes çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Rusya'nın İdlib'de tırmanan gerilime çözüm bulmak için bugün Moskova'da yaptığı heyetler arası toplantı son buldu. Dışişleri Bakanlığı, görüşmelerin yarın da devam edeceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki (karma) heyetimiz bugün Moskova'da mevkidaşlarıyla bir araya geldi. İdlib'deki son durum ele alındı. Heyetimiz, sahada gerginliğin süratle azaltılması ve insani durumun daha fazla kötüleşmesinin önüne geçilmesi gereğini vurguladı. İdlib'te Soçi kapsamında varılan mutabakatların tam olarak uygulanması ve ihlallerin önlenmesi amacıyla alınabilecek önlemler istişare edildi. Görüşmelere yarın sabah kaldığı yerden devam edilecek" denildi.

Türkiye ile Rusya arasındaki İdlib görüşmeleri bir süredir devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye'ye gelen bir Rus heyetiyle yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlanamamış, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeden de somut bir sonuç çıkmamıştı.

'ÇIKARLAR BİR KENARA BIRAKILSIN'

Bu arada Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, İdlib için ateşkes çağrısında bulundu. Aralık ayından beri çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 900 bin kişinin çatışmalar ve saldırılar nedeniyle yerlerinden edildiğini belirten Lowcock, "21'inci yüzyılın en büyük insani felaketi ancak BM Güvenlik Konseyi ve nüfuz sahibi diğerlerinin bireysel çıkarlarını bir kenara bırakıp, insanlık için ortak adım atmasıyla önlenebilir ve tek seçenek ateşkes" ifadelerini kullandı. Bölgedeki okul ve hastanelerin kapandığını hatırlatan Lowcock, çökmek üzere olan temel altyapı ve salgın hastalık riski konusunda da uyarılarda bulundu. (DIŞ HABERLER)

Trump'tan Erdoğan'a İdlib teşekkürüTrump'tan Erdoğan'a İdlib teşekkürü

Kremlin'den Erdoğan'a Libya yanıtı: Hayır, Putin böyle bir emir vermediKremlin'den Erdoğan'a Libya yanıtı: Hayır, Putin böyle bir emir vermedi

Rusya'dan Erdoğan'a gözlem noktası itirazı: Neyi gözlüyorlar, neden ihtiyaç var?Rusya'dan Erdoğan'a gözlem noktası itirazı: Neyi gözlüyorlar, neden ihtiyaç var?

Suriye ordusu, İdlib'de siviller için yeni tahliye noktaları kurduSuriye ordusu, İdlib'de siviller için yeni tahliye noktaları kurdu

Etiketler Suriye Rusya İdlib