Maratoncunun karantina rekoru: Salonda 50 kilometre koştu

Çin'in Hangzhou kentinde evinde karantinada olan Pan Shancu isimli amatör koşucu, evinin salonunda 50 kilometre koştu. Toplamda 6 binden fazla tur attığını söyleyen Pan, bu mesafeyi dört saatte katettiğini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'de korona virüsü salgını nedeniyle evinde karantina altında olan bir maraton koşucusu, kendi salonunda 50 kilometre koştu. Çin'in Hangzhou kentinde yaşayan Pan Shancu, evinde iki büyük masadan hazırladığı 'parkurda' 6 bin 250 tur attı. Amatör maraton koşucusu Pan, kendisi gibi binlerce insanın evlerinde kapalı kaldığını ve 'daha fazla evde oturmaya dayanamayacağını' söyledi.

Pan, Çin'in Twitter'ı olarak bilinen sosyal paylaşım sitesi Weibo'dan da adımlarını ve mesafeyi hesaplayan uygulamanın ekran görüntüsünü ve videolarını yayınladı. Pan, her turun sekiz metre olduğunu ve 6 binden fazla turu dört saat 48 dakikada tamamladığını aktardı. "Günlerdir dışarıya çıkmadım, oturmaya daha fazla katlanamayacağım" diyerek paylaşım yapan Pan, sürenin ve katettiği mesafenin görüntülerini paylaştı.

Zhejiang eyaletinin başkenti Hangzhou, 5 Şubat'tan beri tecrit altında. Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19 olarak isimlendirdiği yeni tür korona virüsünün ortaya çıktığı Wuhan kentinden, 600 kilometre uzaklıkta. Hangzhou kentide 150, Zhejiang eyaletinde bin 131 vaka tespit edildi. (DIŞ HABERLER)