Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Türkiye'ye İdlib tepkisi: Asker göndermek durumu kötüleştiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarının ardından İdlib konusunda Rusya'dan Türkiye'ye peş peşe tepkiler geliyor. Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye'nin asker sevkıyatı eleştirildi, 'koordine edilmeyen ve aceleci kararlardan kaçınılması' çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, İdlib'de tırmanan gerilim konusunda Türkiye üzerindeki baskıyı artırıyor. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin İdlib'e son günlerde yaptığı askeri yığınak eleştirildi. Açıklamada, "Türkiye-Suriye sınırından silah, cephanelik ve asker sevkıyatı İdlib'deki durumu çok daha kötü hale getiriyor" denildi.

'TERÖRİSTLER SURİYE ORDUSUNU MECBUR BIRAKTI'

Bakanlık, Türkiye'nin Soçi Mutabakatı kapsamında taahhüt ettiği şekilde ılımlı muhaliflerle teröristleri ayrıştırmakta başarısız olduğunu belirtti. Açıklamada, İdlib'deki son gerilimin, 'teröristlerin saldırılarının Suriye ordusunu yanıt vermek zorunda bırakmasından' kaynaklandığı belirtildi.

'SINIRA GÖÇMENLERİN AKIN ETTİĞİ DOĞRU DEĞİL'

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib'deki çatışmasızlık bölgesinden çok sayıda göçmenin Türkiye sınırına gitmekte olduğuna dair haberlerin de 'doğru olmadığı' yorumu yaptı. Açıklamada, İdlib'deki sivillerin büyük çoğunluğunun sorunlu bölgelerden güvenli biçimde çıktığı ve Suriye ordusunun kontrolündeki bölgeye gittiği belirtildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ve Suriye ordularının sivilleri hedef aldığına dair açıklamalarına da yanıt verildi.

Erdoğan'ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığı savunulan açıklamada, Rus askerlerinin ve Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nin faaliyetlerinin yalnızca Soçi mutabakatları temelinde gerçekleştirildiği belirtildi.

'KOORDİNE EDİLMEYEN KARARLARDAN KAÇINILMALI'

Son olarak, "Rusya ve Türkiye'nin, koordine edilmeyen ve aceleci kararlardan kaçınarak, Suriye'deki misyonlarını başarıyla tamamlayacağına inanıyoruz" denildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Türkiye Rusya İdlib