Anne ve üç yaşındaki çocuğu, ırkçı saldırıdan kaçmak için pencereden atladı

Kuzey İrlanda'da bir anne ve üç yaşındaki çocuğu, ırkçı sözler söyleyerek elinde sopayla evlerine girmeye çalışan bir adamın saldırısından kaçmak için pencereden atladı. 22 yaşındaki annenin kalçasındam yaralandığı, çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Polis, nefret suçu kapsamında soruşturma açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey İrlanda'nın Tyrone bölgesinde meydana gelen saldırıda, 50 yaşındaki bir adamın elinde sopayla eve geldiği, kapıyı açan bir erkeği aşmaya çalışırken ırkçı sözler söylediği açıklandı. Emniyetten yapılan açıklamada, "Saat 10.25 sularında elinde sopa olan bir adam eve saldırdı, ırkçı küfürler sarf etti ve eve girmek için kapıyı açan 34 yaşındaki erkeği güç kullanarak aşmaya çalıştı. Evde olan 22 yaşındaki kadın ve üç yaşındaki çocuk o kadar korktu ki, kaçmak için birinci katın penceresinden atladılar" denildi.

Kadının kalçasından ameliyat olacağı açıklanırken, olay yerinde gözaltına alınan saldırgan nefret suçuyla yargılanacak. Polis açıklamasında, "Nefret suçuna toplumda yer yoktur; bunun herkes tarafından reddedilmesi gerekir" denildi. (DIŞ HABERLER)