Çavuşoğlu ile telefonda görüşen Wang Yi: Koronavirüs salgınının üstesinden geleceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, koronavirüs konusunda Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile telefonda görüştü. Wang, "Kesinlikle bu salgının üstesinden en kısa zamanda geleceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, Wang Yi'nin Türkiye'ye tıbbi malzeme yardımı için teşekkür ederken, koronavirüs salgınını yeneceklerini söylediği belirtildi.

Çin'in Ankara Büyükelçili'nin 1 Şubat'taki görüşmeye ilişkin açıklamasına göre, Wang, Çin'in güçlü seferberlik becerisine ve acil sağlık durumlarına müdahale konusunda zengin deneyimlere sahip olduğuna işaret ederek "Kesinlikle bu salgının üstesinden en kısa zamanda geleceğiz" dedi.

Wang Yi, ayrıca Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un Çin'in aldığı tedbirlerin Uluslararası Sağlık Mevzuatı'nın gerekliliklerinin çok ötesinde olduğunu söylediğini ve Çin'e yönelik seyahat ve ticaret kısıtlamalarının onaylanmamasını tavsiye ettiğini de hatırlattı.

Wang, Türkiye'nin de DSÖ'nün verdiği profesyonelce tavsiyelere saygı duyarak, Çin ile normal temaslarını, ekonomik ve ticari işbirliğini sürdürmeye devam edeceğine, bunun yanında Çin'in salgınla mücadelesine destek sağlayacağına inandıklarını sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

Tayland'daki koronoavirüs tedavisi umut verdiTayland'daki koronoavirüs tedavisi umut verdi