Ukrayna Başbakanı istifasını sundu

Ukrayna Başbakanı Oleksiy Honçaruk, istifa mektubunu sundu. Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin istifayı değerlendireceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna cumhurbaşlığı, Başbakan Oleksiy Honçaruk'un istifa mektubu yazdığını açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin istifa mektubunu inceleyeceği ifade edildi.

İstifanın ardından Facebook paylaşımında "Devlet başkanına olan saygımız ve güvenimizle ilgili herhangi bir şüpheyi ortadan kaldırmak için bir istifa mektubu yazdım ve kendisine verdim" dedi.  Honçaruk, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin 'dürüst ve açık sözlülük örneği teşkil ettiğini' ifade etti. Honçaruk, görevinden ayrılmaya hazır olup olmadığı sorulduğunda 'anlamadan sonuca varılmaması gerektiğini' söyledi.

SES KAYDI YÜZÜNDEN İSTİFA ETMİŞ

Çarşamba gecesi YouTube'a yüklenen ses kaydında, Honçaruk'un kabinesindeki bazı bakanlar ve mali kurumların yöneticileriyle bütçeyi tartıştığı düşünülüyor. Gizlice kaydedilip kamuoyuna sızdırılan ses kaydında, Honçaruk olduğu düşünülen kişi, Zelensky'nin ekonomiye bakışını 'ilkel' diye tanımlıyor. Fakat sesin kime ait olduğu henüz resmen doğrulanmış değil. Aynı ses, kayıtta, kendisinin de ekonomi alanında pek iyi olmadığını kabul ediyor.

Honçaruk, sosyal medya mesajlarında sesin kendisine ait olduğunu reddetmedi ancak farklı toplantıların kayıtlarından çok sayıda parçanın kesilip birleştirilerek kasıtlı olarak kendisinin Devlet Başkanı'na saygısızlık ettiği izlenimi yaratıldığını söyledi. Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada ise Başbakan'ın istifa mektubunun geldiği, ancak Zelensky'nin istifayı kabul edip etmeyeceğine henüz karar vermediği kaydedildi. (DIŞ HABERLER/BBC Türkçe)