İran: ABD bizden orantılı yanıt istedi

Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Ali Fadavi, ABD'nin Kasım Süleymani sonrasında kendilerine bir mesaj ileterek 'orantılı yanıt' çağrısı yaptığını söyledi. Buna göre Amerikan yönetimi, "İntikam almak istiyorsanız, bizim yaptığımızla orantılı intikam alın" çağrısınd abulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  ABD'nin, İran'ın en güçlü isimlerinden General Kasım Süleymani'yi suikastla öldürmesinin ardından Tahran'a bir mesaj gönderip 'orantılı yanıt' çağrısı yaptığı ortaya çıktı. Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Ali Fadavi devlet televizyonuna açıklamasında, 'Amerikalıların saldırıdan sonra, cuma sabahı, diplomatik girişimlerde bulunduğunu' belirtip, "'Hatta intikam almak istiyorsanız, bizim yaptığımızla orantılı intikam alın' dediler" ifadelerini kullandı.

Fadavi, ABD'nin 'İran'ın vereceği yanıtı belirleyecek bir konumda olmadığını' söyleyerek, "Amerikalılar ağır bir intikam beklemeli. Bu intikam, İran'la  sınırlı kalmayacak. Geniş bir coğarafyaya yayılan Direniş Cephesi bu intikamı hayata geçirmeye hazır" diye konuştu.

İranlu komutan bu mesajın Tahran'a nasıl iletildiğine dair ayrıntı vermedi ancak diplomatik girişimin, ikili ilişkilerin kesildiği 1980'den bu yana İran'daki Amerikan çıkarlarını temsil eden İsviçre Büyükelçiliği üzerinden geldiği sanılıyor. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de, suikasttan sonra yaptığı açıklamada "İsviçre'nin büyükelçisi bu sabah Amerikalılardan aptalca bir mesaj iletti. Elçi akşam Dışişleri'ne çağrıldı ve Amerikalıların cüretkar mektubuna yazılı olarak kararlı bir yanıt verildi" demişti. (DIŞ HABERLER)