Süleymani'nin halefi Kaani: ABD'lilerin cesetlerini görmek için sabırla bekleyin

ABD'nin öldürdüğü Kasım Süleymani'nin yerine geçen İsmail Kaani, "Herkese Orta Doğu’nun dört bir yanında ABD'lilerin cesetlerini görmek için sabırla beklemesini söylüyoruz" dedi. İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami ise "Kasım Süleymani'ye suikast, ABD'nin bölgedeki varlığının sona ermesinin başlangıç noktasıdır," diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Irak'ta düzenlediği suikastla öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün komutanı Kasım Süleymani'nin yerine geçen Tuğgeneral İsmail Kaani, ABD'yi tehdit etti.

Kaani, dün gece yaptığı açıklamada "Herkese Orta Doğu’nun dört bir yanında ABD'lilerin cesetlerini görmek için sabırla beklemesini söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

'ABD'NİN 35 HAYATİ NOKTASI İRAN'IN MENZİLİNDE'

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, Devrim Muhafızları Ordusu'nun Kirman eyaleti komutanı Gulam Ali Ebu Hamza, ABD'nin bölgedeki hayati noktalarını daha önceden tespit ettiklerini belirtti.

Kasım Süleymani'nin intikamının alınacağını ifade eden Ebu Hamza, "Tel Aviv dahil ABD'nin bölgedeki 35 hayati noktası İran'ın menzilindedir" ifadesini kullandı.

İranlı komutan, ABD'yi Hürmüz Boğazı'nda hedef alacakları imasında bulunarak, "Hürmüz Boğazı Batı için hayati bir nokta ve çok sayıda Amerikan muhribi ve savaş gemisi Hürmüz Boğazı, Umman Denizi ve Basra Körfezi'nden geçiş yapıyor" dedi.

'ABD'NİN BÖLGEDEKİ VARLIĞININ SONA ERME SÜRECİ BAŞLADI'

İran devlet televizyonuna konuşan İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami de İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD'nin saldırıyla büyük bir stratejik hata yaptığını ifade eden Selami, "Kasım Süleymani'ye suikast, ABD'nin bölgedeki varlığının sona ermesinin başlangıç noktasıdır. Bu sözler kaydedilmelidir çünkü ileride bunun gerçekleştiğini görecekler. İntikamımız geniş bir coğrafyada, zaman içinde ve belirleyici etkilerle olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Twitter hesabından açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise "ABD'nin Batı Asya'daki zararlı varlığının sona erme süreci başladı" ifadelerini kullandı. (Sputnik-Anadolu Ajansı)

Bağdat'taki saldırıda Kasım Süleymani öldürüldüBağdat'taki saldırıda Kasım Süleymani öldürüldü

Kasım Süleymani kimdir? Ülkesinde 'İran'ın kılıcı', Batı'da 'Hayalet General'Kasım Süleymani kimdir? Ülkesinde 'İran'ın kılıcı', Batı'da 'Hayalet General'

Gazete Duvar yazarları değerlendiriyor: Kasım Süleymani'den sonra ne olacak?Gazete Duvar yazarları değerlendiriyor: Kasım Süleymani'den sonra ne olacak?

Dışişleri: ABD-İran geriliminden endişeliyizDışişleri: ABD-İran geriliminden endişeliyiz

İran: Amerika savaşı başlattı, gözümüzü kapatamayızİran: Amerika savaşı başlattı, gözümüzü kapatamayız

Süleymani’nin vurulduğu an böyle görüntülendiSüleymani’nin vurulduğu an böyle görüntülendi

Irak hükümeti, ABD'nin ülkedeki çalışmalarını sınırlandırma kararı aldıIrak hükümeti, ABD'nin ülkedeki çalışmalarını sınırlandırma kararı aldı