Nasrallah'tan ABD'ye: Süleymani'nin katillerine adil bir ceza verilecek

İran'ın en yakın bölgesel müttefiki Hizbullah, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldüren ABD'ye gözdağı verdi: Süleymani'nin katillerine adil bir ceza verilmesi tüm savaşçıların görevi olacaktır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'ın en önemli bölgesel müttefiklerinden Hizbullah, ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'yi Bağdat'ta bir suikastla öldürmesine meydan okudu. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 'Süleymani'nin yolundan gitmeye devam edeceklerini' söyleyip, "Süleymani'nin katillerine adil bir ceza verilmesi tüm savaşçıların görevi olacaktır" dedi.

Al Manar televizyonuna konuşan Nasrallah, "Onun amaçlarına ulaşmak için General Kasım Süleymani'nin yolundan gitmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Nasrallah, "Amerikalılar bu büyük suçla hedeflerinin hiçbirine ulaşamayacak" dedi.

Kasım Süleymani, özellikle Suriye'deki iç savaşta Hizbullah'la yakın işbirliği içinde çalışarak Suriye ordusunun silahlı militanları birçok noktada yenilgiye uğratmasını sağlayan aktördü. (DIŞ HABERLER)