Elektrikli neşterle müdahale edilen hasta yanarak öldü

Romanya'da pankreas kanserine müdahale eden doktorlar önce alkollü dezenfektan, sonra elektrikli neşter kullanmak istedi. Alkol-elektrik teması kadının ameliyat masasında yanmasına yol açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Romanya'da bir ameliyatta alkol bazlı dezenfektan kullanılan kanser hastasına elektrikli neşterle müdahale edildi. Alkolle elektrik bir araya gelince hasta yanarak öldü.

BBC'nin haberine göre, olay başkent Bükreş'te gerçekleşti. 22 Aralık'ta Floreasca Hastanesi'nde 66 yaşındaki kanser hastası bir kadın ameliyata alındı. Cerrahlar, pankreas kanserine müdahale ederken önce alkol bazlı dezenfektan kullandı. Doktorlar daha sonra kullandığı elektrikli neşter kullandı ve alkolle temasın ardından kadın vücudu ameliyat masasında yandı. Vücudunda yüzde 40 oranında yanık olan hasta bir hafta sonra aynı hastanede öldü.

SAĞLIK BAKANI DEVREYE GİRDİ

Romanya'da polis kadının ölümüyle ilgili soruşturma başlatırken, kadının ailesi olayın ciddiyetini hastaneden değil basından öğrendiklerini açıkladı. Romanya Sağlık Bakanı Victor Costache de olayın araştırılacağını söyledi. (AA)