Netanyahu, ezici farkla yeniden seçildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Likud Partisi içinde yapılan liderlik seçimini yüzde 72 oy alarak önde tamamladı. Bu yıl Nisan ve Eylül aylarında yapılan seçimlerden sonra İsrail'in Mart 2020'de üçüncü genel seçime gitmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Likud Partisi içindeki liderlik seçimini büyük farkla önde tamamladı. Yapılan parti içi oylamada Netanyahu yüzde 72 oy ile liderliği kazandı. Netanyahu'nun rakibi olan Gideon Saar ise yüzde 27 ile liderlik yarışında geride kaldı.

Parti içinde bilinen bir isim olan 53 yaşındaki Saar, Netanyahu'nun önceki kabinelerinden birinde bakanlık da yaptı. Saar, seçilmesi halinde Likud partisini yeni bir yola sokacağını vaadetmişti.

Ülkenin en uzun süre görevde kalan lideri olan Netanyahu hakkında geçen ay üç ayrı yolsuzluk suçlamasından iddianame hazırlandı. İsrail'de 2019 yılında Nisan ve Eylül aylarında yapılan iki genel seçimde, hükümet kurulamadı. Ülke 2020 Mart ayında bir kez daha sandığa gidecek.

''GENEL SEÇİMDE DE ZAFER KAZANACAĞIZ'

Oylar sayılmaya devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Twitter hesabı üzerinde zaferini ilan etti. Netanyahu, İbranice mesajında, "Sizin ve Tanrı'nın yardımıyla, önümüzdeki genel seçimlerde Likud'a liderlik ederek büyük bir zafer elde edeceğiz ve İsrail Devletini görülmemiş başarılara taşıyacağız" dedi. (DIŞ HABERLER/BBC Türkçe)