İnternetin yeni yıldızı: Biyonik kedi Vito

Trafik kazasında iki patisi ampüte edilen Vito isimli kedi sosyal medya fenomeni oldu. Arka patilerine protez takılan Vito, 'biyonik kedi' olarak adlandırılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Altı yaşındaki bir kedi, geçirdiği trafik kazasından sonra iki patisini kaybetti. İki arka patisine protez takılan Vito isimli kedi, İtalya'da 'internet yıldızı' oldu.

Vito veya Vituzzo isimli kedi, sahipleri balayındayken trafik kazası geçirdikten sonra iki arka patisi ampute edildi.

.

Vito'nun sahibi eski basketbol oyuncusu Silvia Gottardi ve eşi Linda Ronzoni, haberi alınca evlerine geri döndü. Vito'nun hikayesi ise #vituzzosuperstar hastagi ile sosyal medyada paylaşılıyor.

.

Vito, Sicilya'nın kuzeybatısında olan San Vito Lo Capo isimli küçük bir kasabada yaşıyor. 2018 yılının Temmuz ayında evlenen Silvia and Linda balayı tatilindeyken, çiftin arkadaşı Vito ile ilgileniyordu. Bu süre zarfı içinde, kaybolan Vito bulunduğunda, yaraları çok ciddi boyuttaydı. Hastaneye götürülen Vito'nun bir patisi hemen kesildi, diğer patisi ise daha sonra enfeksiyon nedeniyle ampute edildi.

Cerrahlar, Vito için kalıcı bir çözüm bulana kadar geçici 'ayaklar' yaptı. Daha sonra Vito'ya, sporcuların kullandığına benzer eklemli ve yaylı bir çift protez pati takıldı. Protez ameliyatı başarılı geçen Vito, 'biyonik kedi' olarak ün saldı. (DIŞ HABERLER)