Kolombiya'da ulusal grev: Protestolarda en az 40 eylemci yaralandı

Kolombiya'da binlerce kişi Ivan Duque hükümetini protesto ediyor. IMF, OECD ve Dünya Bankası gibi kuruluşların neoliberal dayatmaları ve yönetimin politikaları, ulusal grevin başlıca nedeni olarak belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiyalı sendikalar ve öğrenci gruplarının da dahil olduğu binlerce kişi, ekonomik reform planına ve Ivan Duque hükümetine karşı protesto düzenledi. Cali Belediye Başkanı Maurice Armitge, yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı gösteriler nedeniyle kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Protestoların başlamasından itibaren 42 sivil ve 37 polis yaralandı, İçişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre 30'dan fazla kişi gözaltına alındı. 200 binden fazla kişinin katıldığı gösterilerde yetkililer, başkent Bogota'da protestocuların yolları kapattığını ve toplu taşımanın zarar gördüğünü söyledi.

Protestolar başlamadan önce, pek çok mağaza ve banka kapılarını kapatıp önlerine barikat koymuştu. Ulusal grev ile ilgili, kendisini "Marksist Leninist" olarak tanımlayan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) komutanlarından Uriel, halka sokağa çıkma çağrısı yapmış, planlanan protestoları "Latin Amerika ‘yeter’ diyor ve yürüyor! Meltem yeniden hissedilebiliyor. Bu, gerçek dönüşümlere olan ihtiyacı teyit ediyor, ‘hiçlik sahiplerinin’ huzursuzluğunu kanıtlıyor" sözleriyle tanımlamıştı. (DIŞ HABERLER)

Üçüncü Dünya: Kolombiya'da ELN, 'hiçliğin sahiplerini' sokağa çağırdıÜçüncü Dünya: Kolombiya'da ELN, 'hiçliğin sahiplerini' sokağa çağırdı