ABD ve Rusya, Türkiye'nin kınanması teklifini veto etti

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Avrupalı üyelerinin, Türkiye'nin Suriye'deki harekat nedeniyle ortak açıklamayla kınanması teklifi ABD ve Rusya'nın karşı oyuyla kabul edilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Türkiye'nin Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı kapalı oturumda görüştü. Avrupalı üyelerin, harekatın ortak açıklamayla kınanması önerisi ABD ve Rusya'ya takıldı.

Ortak açıklama konusunda uzlaşma sağlanmayınca, Konsey'in daimi ve geçici üyeleri olan beş AB ülkesi Belçika, Fransa, Almanya, Polonya ve İngiltere kendi açıklamalarını yayınlayarak Türkiye’ye 'harekatı durdurma' çağrısı yaptı.

Almanya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Jürgen Schulz'un okuduğu açıklamada, “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki askeri operasyonundan derin endişe duymaktayız. Türkiye’ye tek taraflı askeri harekatını durdurma çağrısı yapıyoruz” denildi.

Suriye konusunda iç savaşın başından bu yana güvenlik konseyindeki karar tasarılarında karşı taraflarda yer alan Moskava ve Washington'ın, Avrupalı üyelerin önerisine karşı bu kez aynı safta yer alması dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)