Kuraklığa karşı sırtlarında fidanla maraton koştular

Güney Afrika'da 20 kişilik bir arkadaş grubu, iklim değişikliği ve kuraklığa dikkat çekmek için Cape Town Maratonu'nu sırtlarında fidanlarla koştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarihindeki en ağır kuraklıklardan birine sahne olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, Cape Town Maratonu'nun bu sene sıradışı katılımcıları vardı. 20 kişi, ülkede ağaç dikilmesi ihtiyacına dikkat çekmek için sırtlarında fidanlarla koştu.

Yabani bir zeytin fidanını sırtlayarak koşan Siyabulela Sokomani, arkadaş grubu olarak Cape Town'un en büyük kasabalarından Khayelitsha'da 2 bin ağaç dikilmesi için para toplamaya çalıştıklarını anlattı. Kendisini bir aktivist ve girişimci olarak tanımlayan Sokomani, geçen yıl da ülkenin efsanevi lideri Nelson Mandela'nın hapiste tutulduğu 67 yılı simgeleyecek şekilde mezun olduğu okula 67 fidan dikmişti. Sokomani'nin liderliğimi yaptığı grup, çocuklara tarım ve ağaç dikmekle ilgili dersler de veriyor.

Capetown geçen yıl, bir asırdır yaşadığı en ağır kuraklığa sahne olmuştu. Kent neredeyse tamamen susuz kalırken, yetkililer suyu karneyle dağıtmak ve kamusal alanlarda su alınan noktalar oluşturmak zorunda kalmıştı. Bu gelişmenin ardından, çok fazla yeraltı suyu çektiği tespit edilen ağaçların kaldırılıp yerlerine ülkeye özgü ağaçların dikilmesini amaçlayan ulusal çapta bir proje başlatılmıştı. Kuraklık ve iklim değişikliğiyle mücadele için girişilen bu proje için 3.7 milyon dolar bağış toplanmıştı. (DIŞ HABERLER)