Dorian Kasırgası Bahamaları vurdu

Dorian kasırgası 'ölümcül seviye' olan kategori 5'e yükseldi. Kasırga Bahamaları vurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karayipleri ve ABD'nin güneydoğu sahillerini alarma geçiren Dorian Kasırgası, Bahamalara ulaştığı sırada 'ölümcül' addedilen kategori 5 gücüne yükseldi. Kasırganın iki gün boyunca Bahamalarda sağanak yağmur, sel, yüksek dalga ve maddi hasara yol açması bekleniyor.

Bahamalar Başbakanı Hubert Minnis, kasırganın en sert etkiyi göstermesi beklenen Abaco ve Grand Bahamas'da halkı uyardı. Minnis "Unutmayın ki evler, apartmanlar, yapılar yeniden inşa edilebilir ama kaybedilen yaşamlar geri gelmez" diye konuşup, 73 bin insanın ve 21 bin yapının tehlike altında olduğunu söyledi. Reuters'a konuşan tanıklar ise bölgeyi bu kadar büyük bir kasırganın vurduğuna ilk kez şahit olduklarını anlattı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın hızının saatte 280 kilometreye kadar çıkmasını beklendiğini açıkladı. Dorian'ın ABD'nin güneybatısındaki Florida'yı da etkilemesi bekleniyor. Kasırganın Florida'da büyük bir yıkıma yol açması beklenmese de, bölgede yaşayanlara dikkatli olma uyarısı yapıldı. (DIŞ HABERLER)