Banksy'nin 'Brexit' resmi kayboldu

Banksy'nin, Dover'daki bir bina duvarına çizdiği "Brexit" resmi kayboldu. Resmin satılmak için sökülmüş olabileceği düşünülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz sanatçı Banksy'nin, Dover'daki bir binanın duvarına çizdiği "Brexit" resmi ortadan kayboldu. Duvar resminin üzerinin boyanmış ya da satılmak için sökülmüş olabileceği belirtiliyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Fransa'nın Calais kentine seferlerin yapıldığı Dover Feribot Terminali yakınlarındaki bir metruk binanın duvarında Mayıs 2017'de beliren resimde bir inşaat işçisi AB bayrağındaki bir yıldızı elindeki keskiyle parçalıyordu. Binanın sahibi olan Godden ailesinin üyeleri, iskelenin kurulmasından bir gün sonra kaybolan resmi ne yapacaklarına karar vermediklerini ancak "Muhafaza etme, üzerini boyama ya da satma seçeneklerini incelediklerini" açıklamıştı. Aile daha önce yine kendi binalarından birine ait bir Banksy resmini satmaya çalışmış ancak Yüksek Mahkeme'de görülen davayı kaybetmişti.

Godden ailesi, Brexit resminin ortadan kaybolmasıyla ilgili henüz açıklama yapmadı. İskeleyi kuran şirketin yetkilileri de "İskelenin özel bir amaçla kurulduğundan haberleri olmadığını" açıkladı.

Etiketler Brexit banksy resim