Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in kızına 12 gün hapis

Pakistan'da ana muhalefetin liderlerinden ve eski başbakan Navaz Şerif'in kızı Meryem Navaz, rüşvet soruşturmasında 12 gün hapis cezası aldı. Çaudri Şeker Fabrikaları davası kapsamında tutuklanan Meryem Navaz, kendisine verilen ifade kağıdındaki iddiaları ise yanıtsız bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yolsuzluk soruşturması kapsamında dün tutuklanan Pakistan'ın cezaevindeki eski Başbakanı Navaz Şerif'in kızı ve ana muhalefet partisi Genel Başkan Yardımcısı Meryem Navaz'a 'ilk etapta' 12 gün hapis verildi.

Hakkında yürütülen Çaudri Şeker Fabrikaları davasında ifade vermeye gitmeyen Meryem Navaz, Ulusal Hesap Verme Bürosu (NAB) tarafından dün gözaltına alındıktan sonra bugün hakim karşısına çıkarıldı. Meryem Navaz, kendisi ve ailesinin yasa dışı yollardan elde ettikleri parayı fabrikaya yabancı yatırımcılar getirmiş gibi gösterdikleri iddiasını yanıtlamadı ve şirket kayıtlarındaki yabancı yatırımcıların isimlerini vermedi.

ŞÜPHELİ İŞLEM İDDİASIYLA YARGILANIYOR

Şirketteki hisselerini nasıl iki kat artırdığına ilişkin açıklama yapmayan Navaz, polisin sorularını da yanıtsız bıraktı. Kuzeni Yusuf Abbas'la hakim karşısına çıkarılan Meryem Navaz'ın soruşturmanın sürdürülebilmesi için ilk etapta 12 gün cezaevinde kalmasına karar verildi.

Fabrikanın büyük ortağı Navaz Şerif, milyarlarca Pakistan rupisi tutarında şüpheli işlem yapıldığı iddiasıyla yargılanıyor. Ayrıca Meryem Navaz'ın hesabından bankayla ilgili şüpheli işlemler yaptığı belirtiliyor. Navaz Şerif ve ailesinin, sahip oldukları fabrika üzerinden rüşvet ve yolsuzlukla elde ettikleri parayı akladıkları öne sürülüyor. Geçen yıl da Londra'daki Avenfield apartmanından kaynağı belli olmayan parayla lüks daireler satın aldığı iddiasıyla yargılanan Meryem Navaz, 7 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak cezaevine girdikten iki ay sonra adil yargılanmadığı gerekçesiyle tahliye edilmişti. (AA)