Reagan'ın kızı: Irkçı ifadeler için babamı affedin

ABD eski başkanlarından Ronald Reagan'ın kızı Patti Davis babasının Afrikalılar için söylediği "yamyam" ve "maymun" ifadeleri için özür diledi. Babasının savunulacak tarafı olmadığını söyleyen Davis, yine de affedilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Eski ABD Başkanı Ronald Reagan'ın kızı Patti Davis, babasının Afrikalı delegeler için ırkçı ifadeler içeren ses kaydını dinledikten sonra "çirkin" olmasına rağmen babasının affedilmesi gerektiğini savundu. Babasının "maymunlar" ve "yamyanlar" sözleri için savunulacak hiçbir yanı yok diyen Davis, babasından böyle sözler hiç duymadığı için inanamadığını söyledi.

Washington Post gazetesinde çıkan yazısında Patti Davis, “Kaydedilen o telefon görüşmesinde babamın söylediği sözler için hiçbir savunma, rasyonelleştirme, uygun açıklama olamaz” ifadelerini kullandı.

'ÇİRKİNLİKTEN BAŞKA BİR ŞEKİLDE YORUMLANMAZ'

Davis, şöyle devam etti; “Babamın Nixon'la yaptığı görüşmede kullandığı kelimeler, çirkinlikten başka bir şekilde yorumlanamaz. Bu da durumu daha acı verici kılıyor. Eğer bu sözleri duymasaydım da alıntı olarak okusaydım, uydurma olduğunu söyleyebilirdim. Çünkü ondan bu tarz şeyleri hiç duymadım. İşin doğrusu biz büyürken ailemde dar kafalılık ve ırkçılık kaçınılması gereken zehirli, kötü inançlar olarak anılırdı. O gün telefondaki adamı size anlatamam. Benim tanıdığım adam değildi.” Mirasın karmaşık bir şey olduğunu söyleyen ve yargıda bulunmak isteyen insanların tüm bir geçmişe bakmasını isteyen Davis, babasının affedilmesini de talep etti.

REAGAN SİYAH KADINLAR İÇİN DE TEMBEL DEMİŞ

Ancak Patti Davis’in iddiasının aksine bu sözler babası Ronald Reagan’ın tek ırkçı çıkışı değil. Reagan, 1966 yılında valilik kampanyası sırasında, “Eğer bir kişi zencilere veya diğerlerine karşı evini kiralarken ya da satarken ayrımcılık yapmak istiyorsa, bu onun hakkıdır” demişti.

Reagan ayrıca siyah kadınların ‘tembel ve savurgan yaşam tarzlarını sürdürmek için vergi mükelleflerinin dolarlarını suistimal ettiğini’ savunmuştu. Tarihçiler de Reagan’ın başkanlığı süresince beyaz olmayan insanlara karşı izlediği politikanın ırkçı olduğunu savunuyor. (Kaynak: Sputnik)

Reagan'ın Afrikalılara 'maymun' dediği ses kaydı ortaya çıktıReagan'ın Afrikalılara 'maymun' dediği ses kaydı ortaya çıktı