Kaptan Rackete, Der Spiegel'e kapak oldu

41 göçmeni, İtalya'nın tüm faşist ve göçmen karşıtı tavrına rağmen kurtaran kaptan Carola Rackete, dünya kamuoyunda gündem oldu. Der Spiegel, yeni sayısında Rackete'yi kapak yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz'de 42 göçmeni kurtarıp İtalyan ordusunun emirlerine karşı gelerek Lampedusa Adası'na çıkaran kadın kaptan Carola Rackete, tüm dünyada gündem oldu. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, dernek ve yardım vakıfları tarafından desteklenen Rackete, Almanya'nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel'in 6 Temmuz tarihli sayısında kapak oldu.

İÇİŞLERİ BAKANI'NA DAVA AÇIYOR

İtalya’nın faşist ve göçmen karşıtı hükümetinin engellemelerine rağmen Akdeniz’de 41 göçmeni kurtaran Alman kaptan Carola Rackete, kendisini hedef gösteren İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini’ye dava açıyor.

EV HAPSİNDEN SERBEST BIRAKILDI

İtalyan ordusunun emirlerine uymayarak 41 göçmeni Lampedusa Adası’na çıkaran Rackete, hafta içinde çıkarıldığı İtalyan mahkemesinin kararıyla ev hapsinden serbest bırakılmıştı. Kadın yargıç Alessandra Vella kararında, Alman kaptanın ‘insan hayatını koruma görevini yerine getirdiğini’ vurgulamıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaptan Carola Rakete'ın hatırlattığı haklılık: O sınırlarınız vız gelir bize vız!Kaptan Carola Rakete'ın hatırlattığı haklılık: O sınırlarınız vız gelir bize vız!

Dur ihtarına uymayan gemi İtalya karasularında ilerliyorDur ihtarına uymayan gemi İtalya karasularında ilerliyor

Göçmenleri kurtaran Carola Rackete için serbest bırakma kararıGöçmenleri kurtaran Carola Rackete için serbest bırakma kararı