IŞİD'li kadın SDG'li asayiş üyesini bıçakladı

Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD'lileri tuttuğu el Hol Kampı'nda, IŞİD'li bir kadın bir asayiş yetkilisini sırtından bıçakladı. Kadının kaçtığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) IŞİD'i ülkenin doğusundan temizlediği sırada yakaladığı örgüt üyeleri ve ailelerinin akıbetine ilişkin tartışmalar sürüyor. Birçoğu yabancı olan IŞİD üyesinin ve ailelerinin Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke'de tutulduğu El Hol kampından şiddet haberleri geliyor.

Son olarak, 73 bin kişinin kaldığı kaldığı kampta IŞİD'li bir kadının SDG'ye bağlı bir asayiş üyesini pazara gitme bahanesiyle tuzağa düşürüp sırtından bıçakladığı belirtiliyor. Rudaw'ın haberine göre, asayiş üyesi İzeddin Ahmed Allawi hastaneye kaldırılırken, kadın kayıplara karıştı.

Fotoğraf: Rudaw

El Hol kampının bir kısmının yabancı uyruklu IŞİD'lilere ayrıldığı, özel olarak korunan 'Muhacirin' isimli bu bölümde 3 bin 500 IŞİD’li kadın ile yaklaşık 6 bin çocuğunun kaldığı belirtiliyor. Burada tutulan kadınlar pazara veya dışarı çıktıklarında güvenlik için yanlarına bir asayiş üyesi de veriliyor. Söz konusu olayda da, IŞİD'li kadının yanına verilen asayiş üyesini bıçakladıktan sonra diğer çarşaflı kadınların arasına gizlendiği ve sonrasında kaçtığı belirtildi. Rudaw'ın aktardığına göre, kampta geçen hafta da Azeri bir IŞİD'linin örtünmek istemediği için 14 yaşındaki kızını öldürdü.

Bölgedeki en büyük mülteci kampı olan El Hol SDG tarafından korunuyor. SDG'nin kampta nüfusun arttığı, güvenlik ve sağlık açısından gerekli koşulların sağlanamadığı, yabancı uyruklu IŞİD'lilerin pasaportlarını taşıdıkları ülkeler tarafından geri alınması yönündeki uyarı ve çağrıları büyük ölçüde yanıtsız kalmış durumda. Bu kişilerin nasıl yargılanacağı da tartışma konusu. Son olarak Hollanda, bu kişilerin uluslararası bir ceza mahkemesinde yargılanması önerisi getirmişti. (DIŞ HABERLER)

SDG kampında kavga: Fanatik IŞİD'ci kadınlar saldırdıSDG kampında kavga: Fanatik IŞİD'ci kadınlar saldırdı