Moskova'da belediye yolsuzluklarını haber yapan gazeteci ile dayanışma: Üç gazete aynı manşetle çıktı

Rusya'da belediye yolsuzlukları hakkındaki haberleri ile adını duyuran gazeteci Ivan Golunov'un uyuşturucu bulundurma suçlamasıyla gözaltına alınması gazeteleri ayaklandırdı. Ülkenin üç saygın gazetesi, nadir görülen bir dayanışma örneği sergileyerek ortak manşetle çıktı: Hepimiz Ivan Golunov'uz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moskova Belediyesi'ndeki yolsuzluklar hakkındaki haberleriyle tanınan araştırmacı gazeteci Ivan Golunov'un gözaltına alındığı Rusya'da, bugün üç gazete 'Hepimiz Ivan Golunov'uz' manşetiyle çıktı. Ülkenin en saygın gazeteleri arasında gösterilen Kommersant, Vedomosti ve RBK'nın aynı manşetle çıkması, Rus medyasında nadir görülen bir dayanışma örneği teşkil ediyor.

'KANITLAR YETERLİ DEĞİL'

Gazeteler ortak bir başyazı da yayımlayarak, uyuşturucu bulundurma suçlamasından gözaltına alınıp ev hapsine konulan ancak hakkındaki suçlamaları reddeden Golunov'a ilişkin şeffaf bir soruşturma çağrısında bulundu. Başyazıda, Golunov aleyhinde gösterilen kanıtlardan şüphe duyulduğu da vurgulandı.

Devlet içinde yolsuzluk ve yasadışı iş ilişkileri hakkındaki haberleriyle tanınan Golunov, son olarak ülkedeki cenaze hizmetleri konusunda bir yolsuzluk haberi üzerinde çalışıyordu. Bu nedenle ölüm tehditleri aldığı belirtilen gazeteci, geçen perşembe Moskova'da bir kaynağı ile görüşmeye gittiği sırada uyuşturucu bulundurma suçlaması ile gözaltına alınmıştı. Golunov 12 saat gözaltında tutulduktan sonra, kamuoyundan yükselen tepkiler sonrasında iki ay ev hapsi cezası ile bırakılmıştı. Ancak 36 yaşındaki gazetecinin, mahkemede suçlu bulunması halinde 20 yıl hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Bu süreçte, Golunov'un temsil eden avukatlar birliği Agora da, gazetecinin yaptırdığı uyuşturucu testlerinin sonuçlarını yayınlamış ve polisin iddia ettiği gibi bir durum olmadığına dikkat çekmişti. (DIŞ HABERLER)