Katar Başbakanı Mekke'de

Suudi Arabistan zirveye Katar'ı davet etti. Katar ise Başbakanlık düzeyince katılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA-Suudi Arabistan'ın acil çağrısıyla bugün Mekke'de toplanan Körfez İşbirliği Örgütü üyeleri 13 Mayıs'ta BAE sınırları içerisinde 4 geminin uğradığı sabotaj, İran tehdidi ve bölgeni güvenliği için bir araya geliyor.

Zirvenin aciliyeti başlı başına önemli bir gelişmeyken Suudi Arabistan ile 2017'den bu yana sorunlar yaşayan Katar'ın davete katılım katılmayacağı da merakla bekleniyordu.

Mekke'deki Zirve için Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani'yi Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el Suud bizzat davet etti.  Katar Emeri Es-Sani yerine Mekke'ye Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır es-Sani geldi. Emir gelmemiş olsa da Katar, 2017'den bu yana ilk defa bir Körfez zirvesine böylesi üst düzeyde katılım gösteriyor.

Uzmanlar İran konusunda ABD'den gelen baskının Körfez ülkelerinin Katar ile ilişkilerini etkilediğini ve bir an önce İran'a karşı birlik olun uyarısının etkili olduğunu ifade ediyor. Özellikle Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un 29 Mayıs’ta BAE güvenlik konularını görüşmek için gittiği dikkate alındığında bu görüşün doğru olma ihtimali artıyor. Acil kodlu Zirve'nin bu akşam son bulması bekleniyor. (DIŞ Haberler)

Etiketler Katar emir