Çığ nedeniyle mahsur kalan 300'den fazla yak açlıktan öldü

Hindistan'da en az 300 aşkın yak (Tibet sığırı) açlıktan öldü. Çığ nedeniyle mahsur kalan hayvanlara havadan yemek ulaştırma girişimi başarısız olmuştu. Yetkililer, hava koşullarının düzelmesi sonrası yolu açtıklarında bir trajedi ile karşılaştıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan-Çin sınırında 300'ü aşkın yak (Tibet sığırı) çığ nedeniyle mahsur kalmaları sonucu açlıktan öldü. Binlerce yıldır bölgede yaşayan yakların aralık ayından bu yana mahsur olduğu, yetkililerin havadan gıda yardımı yapma girişimlerinin kötü hava şartları nedeniyle başarısız olduğu açıklandı. Hindistan'ın kuzeydoğu eyaleti Sikkim'de yaşanan olayda, havanın düzelmesi sayesinde hayvanlara yaklaşık beş ay sonra, geçtiğimiz hafta içinde ulaşılabildiği belirtildi.

Eyalet yetkililerinden Raj Yadav, yolun açılması sonrası ekiplerinin bir 'trajedi' ile karşılaştığını ve en az 300 yakın açlıktan öldüğünü söyledi. Yadav, yaklaşık 50 hayvanın daha hâlâ mahsur kalmış durumda olduğunu da ekledi.

Bölgede her yıl 10 ila 15 yakın hayatını kaybettiği, bu sayının bir 'rekor' olduğu belirtiliyor.

Bölge halkı Tibet sığırlarının hem etinden ve sütünden faydalanıyor, hem de bu hayvanları ulaşım için kullanıyor. (Dış Haberler)

İrlanda'da 'iklim için acil durum' ilan edildiİrlanda'da 'iklim için acil durum' ilan edildi