'Fil Adam'ın mezarı bulundu

İskeleti Londra Kraliyet Hastanesi’nde korunan 'Fil Adam'ın yumuşak dokuları bulundu. Yetkililer mezar taşı sözü verdii

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarihte 'Fil Adam' olarak bilinen Joseph Merrick’in mezarı, öldükten 130 yıl sonra Londra’da bulundu. Vücudundaki deformasyonlar nedeniyle 'ilgi odağı' olan Merrick, David Lynch’in 'Elephant Man' filmine de konu olmuştu.

Sputnik'in Telegraph'tan aktardığına göre, 'Fil Adam’ın biyografisini yazan Jo Vigor-Mungovin, iskeleti Londra Kraliyet Hastanesi’nde korunan Merrick'in yumuşak dokularını arıyordu. Vigor-Mungovin, Merrick’in öldüğü yıllardaki mezarlık kayıtlarına başvurdu ve Karındeşen’in iki kurbanının gömülü olduğu, Epping Ormanı yakınlarındaki Londra Şehir Mezarlığı’na defnedildiğini keşfetti.

Öldüğü zamanı da içeren 8 haftalık bir dilimi inceleyen araştırmacı, kayıtlardaki defin tarihinin, Merrick’in 11 Nisan’daki ölümünden 2 hafta sonrası olan 24 Nisan 1980’i gösterdiğini anlattı. Doğru mezarı bulduğundan 'yüzde 99 emin' olduğunu söyleyen Vigor-Mungovin, her şeyin uyuştuğunu, bunun tesadüften daha fazlasına işaret ettiğini kaydetti. Yerel yetkililer, Merrick’e yakında uygun bir mezar taşı verileceği sözünü verdi.

MERRICK'E NE OLDU?

Merrick, Sam Torr adlı bir şovmen tarafından keşfedilerek halkın önünde 'Fil Adam' namıyla sergilemeye başlamıştı. Son yıllarını Londra Kraliyet Hastanesi’nde geçiren Fil Adam, 27 yaşında boğulma sebebinden hayatını kaybetmişti. Merrick’in vücut bozukluğunun sebebi belirsizliğini korurken günümüzde bazı uzmanlar, bunun Proteus sendromu denilen ve çok nadir rastlanan genetik bozukluk olduğu görüşünde.

Etiketler mezar Fil fil adam