Çektiler, ittiler: Yolcuları kurtardılar

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Uluslararası Şeremetyevo Havalimanı’nda meydana gelen uçak kazası esnasında uçakta bulunan 2 hostesin yoğun çabaları sayesinde birçok kişinin ölmekten kurtulduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moskova’nın Şeremetyevo Havalimanı’na acil iniş yaparken alev alan ve 41 yolcunun öldüğü uçakla ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor. Pazar günü yaşanan olayda dördü personel 37 kişi kurtulmuştu. Hayatını kaybeden yolcuların çoğu uçağın arka tarafında oturuyordu. Kurtulanların sayısının daha çok olmamasının nedeni olarak tahliye sırasında bazı yolcuların eşyalarını alma çabasını etkili olduğu belirtilirken özellikle kilolu ve büyük bir valiz taşımaya çalışan bir yolcunun tahliyeye engel olduğu belirtiliyor.

Uçaktan kurtulanların hayatta kalmasında ise büyük oranda Tatyana Kasatkina ve Ksenia Fagel isimli iki hostes etkili oldu. Hosteslerin tahliye kapısını tekmeleyerek açtıkları, bir çok yolcuyu da çekerek ve iterek dışarıya yolladıkları belirtiliyor.

'HER ŞEY ÇOK HIZLI GELİŞTİ'

Rossiya 24 televizyonuna konuşan ve çok sayıda yolcunun kurtulmasını sağlayan hosteslerden Kasatkina, "Uçak, kalktıktan kısa süre sonra şiddetli dolunun yağdığı buluta girdi. Tam o anda bir patlama sesi duyuldu, elektrik gibi bir parlama oldu. Her şey çok hızlı gelişti" dedi. Kasatkina, sert inişten sonra, uçak henüz hareket halindeyken yolcuların yerlerinden kalkıp çıkışa doğru yürümeye başladığını söyleyerek, uçak durduktan hemen sonra tahliyenin başladığını kaydetti.

Rus medyasında yer alan haberlerde hosteslerin kendi hayatlarını tehlikeye atarak yolcuların büyük bir kısmını tahliye ettiği kaydedildi. Rus vatandaşlar ise sosyal medya platformlarında iki hostesin ödüllendirilmesi için kampanya başlattı. Moskova-Murmansk seferini yapmak üzere Şeremetyevo Havalimanı’ndan kalkan Rus Aeroflot firmasına ait SSJ-100 tipi yolcu uçağı, kısa süre sonra dönmek zorunda kaldığı havalimanına acil iniş yaparken arka kısmı alev almıştı. (Dış Haberler)