ABD'nin seçim yorumuna Altun'dan yanıt geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Palladino, AK Parti'nin seçim sonuçlarına itirazlarını "meşru sonuçların kabul edilmesi gerekir" şeklinde değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bu ifadelere "Tüm tarafları yasal sürece saygı duymaya ve Türkiye’nin iç ilişkilerinde karışıklık olarak nitelendirilebilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’den Türkiye’deki yerel seçimlere ilişkin ilk açıklama Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Palladino’dan geldi. Palladino, “Özgür ve adil seçim demokrasinin önemli parçası. Buna meşru sonuçların kabul edilmesi de dahil” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği rutin basın toplantısında, Türkiye’deki yerel seçimler, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, AK Parti'nin yaptığı itirazlar üzerinden gündeme geldi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Palladino “Haberleri gördük. Özgür ve adil seçimler her demokrasi için önemli. Buna meşru sonuçların kabul edilmesi de dahil. Bu bağlamda uzun ve gururlu bir geleneği olan Türkiye’den de daha azını beklemiyoruz” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise bu ifadelere Twitter'dan yaptığı açıklamalarla yanıt verdi. Altun, "Pazar günkü seçimler düzenli ve barışçıl bir şekilde yapıldı. Seçimler, ulusumuzun demokrasisinin temel taşıdır. Türk halkı iradesini oy sandığı aracılığıyla 70 yıl boyunca dile getirdi," dedi.

Altun ayrıca "Yabancı hükümetler de dahil olmak üzere tüm tarafları yasal sürece saygı duymaya ve Türkiye’nin iç ilişkilerinde karışıklık olarak nitelendirilebilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz," ifadelerini paylaştı.