Pakistan Başbakanı: Çin'in Uygurlara yönelik tutumundan haberim yok

Pakistan Başbakanı İmran Han, Çin'de insan hakları ihlallerine maruz kalan Uygur Türklerinin durumunu bilmediğini söyledi. Çin'in toplama kamplarında tuttuğu Müslüman Uygurlarla ilgili soruya Pakistan Başbakanı Han, "duymadım, bilgim yok" cevabını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan Başbakanı İmran Han, Çin'de Müslüman Uygurlara yönelik insan hakları ihlallerinden haberi olmadığını söyledi. Financial Times'tan gazeteci Stephanie Findlay'la yaptığı röportajda İmran Han kendisine yöneltilen 'Çin yönetimi tarafından toplama kamplarında tutulan Müslüman Uygurlarla' ilgili soruya 'bilgisi olmadığı' ve 'o konu hakkında bir şey duymadığı' yanıtını verdi.

Gazetecinin "Türkiye Uygurlara yapılanları insanlık adına bir utanç olarak değerlendirdi. Siz de dünyadaki Müslümanları savunmak adına konuşmalar yapıyorsunuz" diyerek Müslüman Uygurlarla ilgili tutumunu sordu. Pakistan Başbakanı Han'ın bu soruya, "duymadım, bilgim yok" cevabını vermesi sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

Gazeteci Findlay'ın Pakistan'da Uygurlara yönelik ihlaller nedeniyle yapılan protestoları hatırlatması da İmran Han'a çağrışım yapmadı. (Kaynak: euronews)