Donald Trump: Rusya'nın Venezuela'dan çıkması gerek

ABD Başkanı Trump, Venezuela'daki Rus askerlerinin ülkeden çekilmesi çağrısı yaptı.  Trump, "Rusya'nın Venezuela'dan çıkması gerek" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da kendini devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'nun eşi Fabiana Rosales'le Beyaz Saray'da görüştü.

"Juan Guaido ve ekibinin sonuna kadar yanında olduklarını" söyleyen Trump, Guaido'nun eşine hitaben, "ABD olarak sizinle, Venezuela halkıyla ve Guaido ile yüzde 100 beraberiz. Venezuela'da olanlar hiç olmamalıydı. Ama bunlar düzelecek" dedi.

Venezuela'nın zengin ve kaynakları bol bir ülke olduğunu belirten Trump, ülkedeki mevcut sorunların kaynağının Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimi olduğunu savundu.

'RUSYA HER ŞEYİ BİLİYOR'

Trump, Rusya'nın Venezuela'daki varlığıyla ilgili görüşü sorulması üzerine, "Rusya'nın Venezuela'dan çıkması gerek" ifadesini kullandı. Trump, Moskova ile bu konuda bir iletişim içinde olup olmadıkları sorusuna ise "Her şeyi biliyorlar" yanıtını verdi.

"Maduro yönetiminin elinde ordu dışında sahip olduğu daha büyük bir baskı unsuru yok" diyen Trump, "İnsanlar açlıktan ölüyor ve yardımları da kabul etmiyor. Venezuela konusunda tüm seçenekler masada" şeklinde konuştu.

Guaido'nun eşi Rosales de Guaido ise ülkesindeki durumun düzelmesi için ABD'den ve Trump'tan yardım istediklerini söyleyerek, bugüne kadarki destekleri nedeniyle teşekkür etti. (WASHINGTON/AA)

'Rus askerleri anlaşma gereği Venezuela'da''Rus askerleri anlaşma gereği Venezuela'da'