Yeni Zelanda'da katliamı öven kadın tutuklandı

Yeni Zelanda polisi, cami katliamı hakkında nefret içerikli bir mesaj paylaşan kadını tutukladı. Çocuğunun okulundaki velilerin şikayet ettiği kadın, ülkenin İnsan Hakları Yasası'nda tanımlı 'ırksal uyumsuzluğu teşvik etmek' suçundan yargılanabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda'daki cami katliamı hakkında nefret içerikli bir mesaj yayımlayan bir kadın gözaltına alındı. Ülkenin Wairarapa bölgesinde yaşayan kadının, Facebook'tan kısa süreliğine paylaştığı mesaj sonrası ırkçılık suçuyla gözaltına alındığı belirtildi.

VELİLER ŞİKÂYET ETTİ

Kadının mesajı, çocuğunun gittiği okuldaki diğer veliler tarafından fark edildi. Velilerin okul müdürüne ve polise şikâyette bulunmasının ardından gözaltına alındığı belirtiliyor. Polis açıklamasında, Facebook'ta paylaşılan mesajın Christchurch'teki katliamla ilgili olduğu ve bir dizi kişiyi rahatsız ettiği bilgisi verildi.

'IRK VE KÖKEN TEMELLİ HAKARET' YASAK

İsmi açıklanmayan kadın, ülkenin İnsan Hakları Yasası'nda 'ırksal uyumsuzluğu teşvik etmek' olarak tanımlanan suç kapsamında üç ay hapis cezası ve 7 bin dolar para cezası alabilir. Söz konusu yasa, 'başkalarına karşı renk, ırk, etnik köken veya ulusal kökenler temelinde tehdit edici, rahatsız edici veya hakaretamiz ifadeler içeren metinlerin yayınlanmasını ve yayılmasını' yasaklıyor. New Zealand Herald gazetesinin görüştüğü polis kaynakları, kadın hakkında iddianame hazırlanıp hazırlanmayacağının henüz belli olmadığını söyledi.

Ülkede pazartesi günü de, cami katliamını canlı görüntülerini paylaşan 18 yaşındaki bir kişi gözaltına alınmış ve kefaletle serbest kalma talebi reddedilmişti. (Dış Haberler)