Arjantin'de çölde kaybolan çocuk bulundu

Arjantin, 24 saate yakın bir süre çölde tek başına kalan beş yaşındaki çocuğu konuşuyor. Benjamín Sánchez'in ot yiyerek ve bir dereden su içerek hayatta kaldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arjantin'de yaklaşık 24 saat boyu çölde tek başına kalan 5 yaşındaki çocuğun durumunun iyi olduğu açıklandı. Bir aile gezisinde kaybolan Benjamín Sánchez, son görüldüğü noktan 21 kilometre uzakta, bir ağacın altında otururken bulundu. Çocuğun ilk istediği şey, su oldu...

Benjamin'in annesiyle kovalamaca oynarken kaybolduğu belirtiliyor. Kısa süreliğine kaldırıldığı hastanede basına konuşan çocuk, "Annem beni kovalıyordu ve koşmaya başladım. Başta onu duyabiliyordum ama sonra kayboldum. Anneme seslendim ama beni duymadı. Çok uzaktaki bir ışığa doğru yürümeye başladım" dedi. Benjamin, "Üşüyordum, bir kayaya dayanarak uyumaya çalıştım" dedi. Çocuğun ot yiyerek ve bir dereden su içerek hayatta kaldığı belirtildi.

Arjantin basını, Benjamin'in 1000 kişilik arama ekibindeki bir motosikletçi tarafından bulunduktan sonra helikoptere binmeye korktuğunu da yazdı.

Bölgede hava sıcaklıklarının gece ile gündüz arasında yaklaşık 30 derece oynaması nedeniyle çocuğun kurtulmasının mucize olduğu yorumu yapılıyor. (Dış Haberler)