Suriye, 2011'den beri ilk kez Arap Birliği toplantısında

Suriye yönetimi, 2011'den bu yana Arap Birliği'ne bağlı bir toplantıya ilk kez temsilci gönderdi. Suriye Meclis Başkanı Hammouda Sabbah, Arap Parlamenterler Birliği'nin Ürdün'deki toplantısına katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye yönetimi, 2011 yılında iç savaşın patlak vermesinden bu yana ilk kez bir Arap Birliği toplantısına temsilci gönderdi. Suriye Meclis Başkanı Hammouda Sabbah, Arap Birliği'ne bağlı Arap Parlamenterler Birliği'nin Ürdün'ün başkenti Amman'daki 29'uncu toplantısına katıldı.

Sabbah toplantıda yaptığı konuşmada, konferansın başarılı geçmesini, alınacak kararlar ile tavsiyelerin Arapların çıkarlarına hizmet edeceğini umduğunu söyledi. Sabbah, Suriye'nin davet edilmesini 'doğal bir gelişme' olarak niteledi.

'SURİYE KRİZİNE SİYASİ ÇÖZÜM BULMALIYIZ'

Ürdün Meclis Başkanı Atıf Taravneh ise Suriye heyetini Amman'da görmekten memnun olduklarını ifade etti. Bölge ülkelerine Suriye krizine siyasi çözüm bulma çağrısı yapan Taravneh, Suriye'nin bölgedeki yerini yeniden elde etmesi gerektiğini belirtti.

Suriye yönetiminin Arap dünyasıyla ilişkilerinde normalleşme sürecinin ABD tarafından engellendiği öne sürülmüştü. Suudi Arabistan'a yakınlığıyla tanınan Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir'in Aralık 2018'de Şam'ı ziyaret etmesi, Birleşik Arap Emirlikleri ile Bahreyn'in de Şam büyükelçiliklerini açması ile başlatılan sürecin, Donald Trump yönetiminin tehditleri üzerine askıya alındığı iddia edilmişti. (Dış Haberler)

Washington Post: ABD, Esad'a karşı Arap ülkelerini tehdit ediyorWashington Post: ABD, Esad'a karşı Arap ülkelerini tehdit ediyor