Keşmir'de Hindistan helikopteri düştü: 7 kişi öldü

Hindistan ve Pakistan arasında gerilim yaşanan Keşmir bölgesinde Hindistan'a ait askeri helikopterin düşmesi sonucu 6'sı asker 7 kişi yaşamını yitirdi. Helikopterin düşmesinin Pakistan'la ilgisi olmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hindistan'a ait bir askeri helikopterin düştü. Helikopterdeki 6 asker ile 1 sivil hayatını kaybetti.

Hindistan basınının üst düzey savunma yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Cammu Keşmir'de bu sabah Hindistan'a ait MI-17 tipi askeri helikopter düştü. Yetkililer, olayda 6 Hava Kuvvetleri mensubu ve 1 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

NDTV haber kanalı, Pakistan'ın, helikopterin düşmesiyle bağlantısı olmadığını savunduğunu duyurdu. Yetkililer, helikopterin düşme nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Pakistan: İki Hint uçağını düşürdükPakistan: İki Hint uçağını düşürdük

Hindistan ile Pakistan arasındaki son gerilim, Keşmir'in Hindistan idaresindeki kısmında, 14 Şubat günü Ceyş-i Muhammed örgütünün polis teşkilatına bağlı milis gücüne yaptığı ve 44 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla başladı. Yeni Delhi yönetimi, saldırıyla ilgili Pakistan'ı suçladı. Saldırıyı kınayan Pakistan ise suçlamayı reddetti.

Hindistan, 26 Şubat'ta Keşmir Kontrol Hattı'nın Pakistan tarafında bulunan "terör örgütü hedeflerine" hava harekatı düzenlediğini açıkladı. Pakistan da bu sabah, hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Hindistan'a ait 2 savaş uçağını düşürdü, Pakistan uçakları da Hindistan hava sahasına girdi.

Hindistan, Pakistan'a ait bir savaş uçağını düşürdüğünü açıklarken, İslamabad yönetimi bunu doğrulamadı. Gelişmeler üzerine Pakistan tüm hava sahasını kapatırken, Hindistan bazı havaalanlarında uçuşları durdurdu. (SRİNAGAR/AA)

Türkiye'den Hindistan ve Pakistan'a sağduyu ve itidal çağrısıTürkiye'den Hindistan ve Pakistan'a sağduyu ve itidal çağrısı