Votel'den SDG'nin çekilmeme talebine yanıt: Şu aşamada o yolda değiliz

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, SDG'nin "ABD'nin çekilme planı durdurulsun" çağrısı hakkında konuştu. Votel, “Bizden ne yapmamızı istediklerini anlıyoruz. Ancak şu aşamada o yolda değiliz” dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) bir temsilci IŞİD’le mücadeleye devam edilmesi amacıyla uluslararası gücün Suriye’de kalması çağrısında bulundu ve ABD'nin Suriye’den tamamen çekilme planını durdurmasını istedi. ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel ise “Bizden ne yapmamızı istediklerini anlıyoruz. Ancak şu aşamada o yolda değiliz” ifadelerini kullandı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, içinde YPG'nin de yer aldığı SDG'den bir temsilci, Suriye’de üst düzey ABD'li generallerle yaptığı görüşmeler sonrasında açıklama yaptı. SDG'li temsilci, hava desteği ve sahada bir gücün bulunmasını istediklerini söyledi.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerikan askerlerinin Suriye’den tamamen çekilmesine yönelik talimatı hâlâ uyguladığını belirtti. Votel, “Bizden ne yapmamızı istediklerini anlıyoruz. Ancak şu aşamada o yolda değiliz” diye konuştu.

Votel’e Suriye’de ABD askerlerinin varlığını devam ettirmesi konusunda görüşme olup olmadığı sorusu üzerine “Yapılan görüşmeler Amerikan güçlerinin burada kalması konusunda değil. Koalisyon güçlerinin burada potansiyel olarak ne yapabileceğine baktık” dedi.