İran: Füze kabiliyetimizi müzakere dahi etmeyeceğiz

İran, füze denemelerini müzakere etmeyeceklerini belirtti. Savunma Bakanı Hatemi, "Füze kabiliyetimiz tartışmaya açık değil"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, füze denemeleri programı konusunda Avrupa ve ABD ile müzakerelerde bulunmayacağını ancak kapasitesini artırmak gibi bir amacının olmadığını açıkladı.

Tesnim Haber Ajansı’nın aktardığına göre Emir Hatemi ülkesinin füze kabiliyetinin müzakere dahi edilemeyeceğini belirterek, "Düşmanlar, İran'ın füze kabiliyetinin ortadan kaldırılmasını söylüyor. Ancak daha önce de defalarca tekrar ettik, füze kabiliyetimiz tartışmaya açık değil" diye konuştu.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Ali Şemhani de ülkesinin füze kapasitesini geliştirme niyetinde olmadığını ancak uydu teknolojisi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

İran televizyonu IRIB’a konuşan Şemhani,"İran'ın askeri füzelerinin kapasitesini artırmak için önünde bilimsel ya da operasyonel olarak herhangi bir kısıtlama yok. Ancak savunma doktrinine dayalı olarak füzelerin duyarlılığı ve hassasiyeti üzerinde çalışıyoruz. Kapasitesini artırmak gibi bir amacımız yok" ifadelerini kullandı. (DHA)

Etiketler ABD İran füze