Nicolas Maduro: Darbeyi bozguna uğratacağız

Nicolas Maduro, Amerika ile kopan diplomatik ilişkiler sonrası Amerikalı diplomatların ülkeyi terk edeceklerini söyledi. Reuters'dan yapılan açıklamada Amerikalı diplomatların bugün Caracas'daki elçilik binasından polis eşliğinde ayrıldığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bugün yaptığı açıklamada Amerikalı diplomatlarının kurallara uyarak ülkeyi terk edeceklerini umduğunu söyledi. Maduro bu hafta başında Amerika ile diplomatik ilişkilerin koptuğunu duyurmuştu.

Reuters'ın aktardığı üzere, Amerikalı diplomatların uçağa binmek için polis eskortu eşliğinde Karacas'daki elçilikten ayrıldığı belirtildi.

Maduro, Amerika ile diplomatik ilişkilerin bozulduğunu fakat diğer ilişkilerin devam edeceğini ve geliştirileceğini de sözlerine ekledi. "Darbeyi bozguna uğratacağız" diyen Maduro, Avrupa ve ABD yayın kuruluşlarının, gerçek olamayan haberlerle manipülasyon yaptığı belirtti.

'TEK KALKANINIZ ANAYASA'

Eski görüntülerin yeni gibi yayınlandığını söyleyen Maduro, "Karacas'ta 1 milyon Chavezci yürüdü, ama bunu kimse görmedi'' diye konuştu.

Anayasa kitapçığını gazetecilere gösteren Maduro, ''Elimizdeki tek kalkan budur'' dedi. Maduro muhalefetle diyalog yollarının her zaman açık olduğunu da dile getirdi. (Dış Haberler)

Etiketler Nicolas Maduro