Gabon'da darbeci askerler sorgulanıyor

Gabon'da darbe girişiminde bulunan askerlerin sorgulanmasına başlandığı bildiriliyor. Başarısız olan darbe girişimi sonrası ülkede internet ve sosyal medya erişimi engeli kaldırılırken, başkent Libreville'de hayatın normale döndüğü aktarılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı Afrika ülkesi Gabon'da darbe girişiminde bulunan askerlerden tutuklananların sorgulanmasına başlandı. Fas'ta bulunan Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo, darbe girişimine dair henüz bir açıklama yapmadı.

Gabon Hükümet Sözcüsü ve İletişim Bakanı Guy - Bertran Mapangou, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ulusal Radyo'yu işgal ederek bildiri okuyan isyancı askerlerden 2'sinin çıkan çatışmada öldürüldüğünü, 7'sinin de tutuklandığını belirtti.

Mapangou, tutuklanan askerlerinin sorgulamalarının başladığını, darbe girişiminin küçük bir grubun eylemi mi yoksa dışarıdan destekli bir eylem mi olduğunun yakında anlaşılacağını ifade etti.

Ülkede internet ve sosyal medya erişimi engeli kaldırılırken, başkent Libreville'de hayatın normale döndüğü aktarılıyor. (Kaynak: Evrensel)

Etiketler Gabon Libreville