Reggae müzik UNESCO Dünya Mirası listesine girdi

UNESCO, Reggae müzik türünün Dünya Mirası listesine girdiğini açıkladı. Reggae, İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde Jamaikalı göçmenler sayesinde dünyanın diğer ülkelerine yayılmaya başlamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Jamaika'da doğan Reggae müzik türünü Dünya Mirası listesine eklediğini açıkladı. Fransa'nın başkenti Paris merkezli UNESCO'dan yapılan açıklamada "Reggae'nin adaletsizlik, direniş, aşk ve insanlık gibi konulardaki uluslararası söylemlere yaptığı katkı" sebebiyle koruma altına alındığı belirtildi.

Reggae 1960 yılların sonunda Jamaika adasının Kingston şehrindeki fakir mahallelerde doğdu. Reggae, İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde Jamaikalı göçmenler sayesinde dünyanın diğer ülkelerine yayılmaya başladı.

Reggae, 130'un üzerinde plağı ve yüzlerce şarkısı olan Jamaikalı şarkıcı Bob Marley sayesinde popüler hale gelmiş ve tüm dünyaya yayıldı. Karayipler Adası Kültür Bakanı Olivia Grange, "Reaggae müzik Jamaikalı. Bu tür bizim yarattığımız ve ardından bütün dünyaya yayılan bir tür" açıklamasını yapmıştı. (Kaynak: euronews)

Etiketler bob marley reggae