'Presidente Trump' sosyal medyanın diline düştü

ABD Başkanı Donald Trump, kendine "President T (Başkan T)" diye hitap ederek "Teşekkürler Başkan T!" tweetini attıktan sonra sosyal medyanın diline düştü. Bir kullanıcı "Yabancı bir liderden 'Presidente' (İspanyolca başkan) sözünü duymuştur ve daha havalı olduğunu düşünmüştür" çıkarımını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siyasilere lakap takmasıyla tanınan Trump, literatüre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a 'Roket Adam', başkanlık seçiminde rakibi olan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a 'Üçkağıtçı dolandırıcı Hillary' diye seslendi. Trump, kendine ise 'Başkan T'yi layık gördü.

ABD'de perşembe günü başlayan ve haftasonunu kapsayan Şükran Günü tatilinde en çok kendine şükran duyduğuna açıklayan Trump, petrol fiyatlarındaki düşüş için bizzat kendine teşekkür eden tweet de takipçileriyle paylaştı. Trump tweetinde, "Petrol fiyatlarının düşmesi ne kadar muhteşem (Teşekkürler Başkan T). Büyük Vergi İndirimi gibi bunu da bizim ekonomimizden iyi haberlerimize ekleyin. Enflasyon düştü (Dinliyor musun Fed)!" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanıcıları ‘T’nin neyin karşılığı olabileceği üzerine çeşitlemeler yapma fırsatını kaçırmadı. Biri 'Başkan şapkalı mantar' yakıştırmasını yaptı.

​"Yabancı bir liderden 'Presidente' (İspanyolca başkan) sözünü duymuştur ve daha havalı olduğunu düşünmüştür" çıkarımını yapan oldu.

Çoğu Twitter kullanıcısı ise "President T" lakabını eski Amerikan güreşçisi "Mr T" ile bağdaştırdı.

A Takımı'ndaki Ba Baracus ve Rocky 3'deki Clubber Lang rolleriyle ve boynunda taşıdığı kilolarca altın zincirle tanınan Mr T'nin Trump'la fotomontajına "Beyaz Saray ilk resmi 'Başkan T' fotoğrafını yayımladı" diye yazıldı.

(Kaynak: Sputnik Tr)