Suudi Kralı'ndan veliaht prens ve yargıya destek

Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası gözlerin çevrildiği Suudi Arabistan Kralı Selman: Suudi yargısını ve savcılığını adalete hizmet konusundaki görevlerini yerine getirdikleri için alkışlıyorum. Veliaht Prensi insan kaynakları geliştirme konusunda görevlendirdim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi nedeniyle gözlerin çevrildiği Suudi Arabistan'da, Kral Selman Şura Konseyi'ne seslendi. Selman'ın, Kaşıkçı cinayeti nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde olan Suudi Arabistan yargısına ve oğlu veliaht prens Muhammed bin Selman'a destek çıkması dikkat çekti.

Kral Selman, cinayetin ardından kamuoyu önünde yaptığı ilk konuşmada gazetecinin adını anmadı ama 'Suudi yargısını ve savcılığını adalet hizmet konusundaki görevlerini yerine getirdikleri için alkışladığını' söyledi. Selman, oğlunun hazırladığı ekonomik kalkınma programı olan Vizyon 2030 ile her alanda bir kalkınma dönüşümünden geçtiklerini söyledi; 'Veliaht Prensi insan kaynaklarını geliştirme ve gençleri işe hazırlamakla' görevlendirdiğini ekledi.

Kral Selman, Suudi Arabistan'ın son dönemde İslam dünyasında eleştirilere sebep olan Filistin politikasını da savunarak, 'Filistin meselesinin krallık için ilk öncelik' olduğunu söyledi.

Suudi Kralı, ABD'nin İran'a karşı yeniden devreye soktuğu yaptırımlara da destek verdi. Selman uluslararası topluma 'İran'ın nükleer ve balistik füze programına son verme' çağrısında bulundu. (Dış Haberler)