Hasan Ruhani: ABD’liler kesinlikle bozguna uğratılacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesine yaptırım uygulayan ABD'nin "bozguna uğratılacağını" söyledi. Ruhani, petrol satmak için çok fazla yöntemleri olduğu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin ülkesine yönelik yaptırımlarını "yanlış yolu seçtiler" şeklinde değerlendirdi. Ruhani, “ABD’liler bu yolda kesinlikle bozguna uğratılacaktır" dedi.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD yaptırımlarıyla ilgili olarak "ABD’liler bu yolda kesinlikle bozguna uğratılacaktır. Seçtikleri yol yanlış. İran halkına saygı duyuyorlarsa bu doğru yol değil” diye konuştu.

'PETROL SATIŞIMIZI DURDURAMAYACAKLAR'

"ABD’nin İran yaptırımlarıyla dünyadaki konumunu itibarsızlaştırdığını" savunan Ruhani, “Yanlış ve zalim yaptırımlar ülkemizin iyi ve onurlu insanlarına zarar verecek” ifadelerini kullandı.

Ruhani “İran’ın petrol satışını tamamen durduracaklarını sanıyorlar. Ancak geçen günlerde bunun pratikte mümkün olmadığını gördüler. Hem içişleri hem de petrol fiyatları dolayısıyla bu mümkün değil. ABD’liler yaptırımlarının etkisiz olduğunu ve petrol satmak için çok fazla yöntemimiz olduğunu görecekler” dedi.

Etiketler ABD İran Hasan Ruhani