Sakız Adası'nda ders zili mülteci çocuklar için çaldı

Sakız Adası'nda ders zili mülteci çocukları için çaldı. Adada beş okul mülteci çocuklara eğitim veriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan’ın Sakız (Chios) Adası'ndaki beş okul dün kapılarını mülteci çocuklarına açtı. Türkiye üzerinden Yunanistan ve Avrupa’ya geçmek isteyen ailelerin çocukları Sakız Adası'nın beş okulunda her gün saat 2 ve 6 arasında özel eğitim alacak.

Geçtiğimiz dönemde okul aile birliği temsilcileri ile yabancı karşıtları mülteci çocukların Sakız Adası'nın okullarında eğitim görmesinin kamu sağlığı açısından sakıncalar doğuracağını öne sürmüştü.

Yabancı karşıtlarının tehditleri nedeniyle, 40 mülteci çocuk dün polis ve savcılık gözetiminde okullara girdi ve ders başı yaptı. Çocukların ders başı yapmasını Sakız Adası Savcısı Spiridoula Savrati, Chios İlköğretim Müdürü Aristidis Keleprtzis ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcisi de takip etti.

5 OKULDA 40 ÖĞRENCİ

Yeni öğretim yılda Sakız Adası genelinde 5 okulda toplam 40 mülteci çocuğun öğrenim göreceğini vurgulayan Kelepertzis, "Öğrenci sağlık karnesi numarası alan ve aşılarını olan çocuklar okullara kabul edilecek” dedi.

SYRIZA'nın Sakız Adası Vekili Andreas Mihailidis "Azami derecedeki ortak akıl, 140 çocuğa eğitim imkanının sağlanmasının hiçbir şekilde kamu güvenliğini, sağlığını tehlikeye sokmadığını kabul etmemizi sağlar” açıklaması yaptı.