Endonezya'yı 'yalan haber' vuruyor!

Endonezya'da yaşanan deprem, tsunami ve volkan patlamasının ardından yayılan yalan haberler halkta panik yarattı. Doğru olmayan bilgilerin ve fotoğrafların yayılması sonrası İletişim Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık bilgilerin kendi kaynaklarından takip edilmesini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 7.5 büyüklüğündeki deprem ve tsunami faciasının ardından can kaybı sayısının bin 400'ü geçtiği Endonezya'da, yalan haberler halk arasındaki panik ve kaygıyı artırdı. Yetkililer, yeni bir deprem beklendiği ve bir barajın çökmek üzere olduğu gibi haberlerin yarattığı endişeyi yatıştırmak içim iki ayrı açıklama yapmak zorunda kaldı.

Sulawesi adasındaki depremin ardından yayılan yalan haberler arasında '8.1 büyüklüğünde bir sarsıntının beklendiği', 'Palu kentinin belediye başkanının öldüğü', 'mağdurların aileleri için bedava uçuşlar yapıldığı', 'Bili Bili barajının çatladığı ve bir barajın çökmek üzere olduğu' gibi söylentiler var. Aynı zamanda, dünya çapında geçmişte yaşanan facialarda çekilmiş olan fotoğrafların da yeniymiş gibi paylaşıldığı belirtiliyor. Sulawesi adasında dün meydana gelen volkan patlamasına ilişkin paylaşılan çok sayıda fotoğrafın da sahte olduğu ortaya çıktı.

Bu haberler halk arasında panik yaratırken, Endonezya Enformasyon ve İletişim Bakanlığı son iki günde iki ayrı açıklama yaptı. Bakanlık söz konusu haberlerin doğru olmadığını vurgularken, yalan haberler konusunda haftalık olarak basın brifingleri verileceği de belirtildi. (Dış Haberler)

Etiketler deprem endonezya haber