Uber İspanya'da eylem yapıyor

Online taksi kiralama şirketleri Uber ve Cabify'ın şoförleri İspanya'da eylem yapıyor. Devlet 30 taksiye karşı bir kiralama şirketine lisans vermeye hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da Uber ve Cabify şirketlerinin çalışanı binlerce şoför Madrid'in ana caddesinde "çalışmak istiyoruz" diye slogan atarak yürüyüş yaptılar.

Eyleme katılan  Uber ve Cabify şoförleri  grevden önce 12 saat boyunca yolcuları ücretsiz taşıdılar. Kamu İşleri bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre ülkede 11 bin ortak kullanım lisansı, 65 bin taksi lisansı, 150 bin taksi şoförü, ve 15 bin Uber ve Cabify şoförü bulunuyor.

'ŞİRKETLERİN LİSANSLARI DAHA UCUZ'

Dünya genelinde geleneksel taksiciler Uber ve Cabify gibi şirketlerin bilinçli olarak fiyat düşürdüklerini ve haksız rekabet yarattıklarını savunuyorlar. Geleneksel araç şoförleri de Ağustos ayının başında altı günlük bir grev yapmışlardı. Taksiciler kendi lisanslarının Turistik Şoförlü Araç (VTC) lisanslarından daha pahalı olduğunu savunuyor. Taksicilerin protestolarının ardından hükümet, her 30 klasik taksiye bir kiralık VTC arabasına lisans verilmesini kabul etti.

İspanya'da iş yapan iki şirketin toplam 9 bin lisansı varken klasik taksicilerin 70 bin lisansı var. Bu yeni kararla hem Uber hem de Cabify'de  peşpeşe işten çıkarmalara sebebiyet vermesinden endişe ediliyor. (Reuters)