Bolton: Avrupa'nın yaptırımları savuşturmasına izin vermeyeceğiz

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İran'la ticareti sürdürmek isteyen Avrupa Birliği ülkelerini eleştirdi. İran'da seslenen Bolton, "Bizi, müttefiklerimizi ya da ortaklarımızı aldatırsanız kesinlikle kıyamet kopar" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İran'a yönelik yaptırımlarına rağmen Avrupa Birliği'nin İran'la ticaret yapmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Bolton, "Yaptırımlarımızın Avrupa ya da herhangi birisi tarafından savuşturulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, katıldığı bir konferansta İran'a yönelik yaptırımlarının "agresif ve sarsılmaz" olacağını belirtti.

"Yaptırımlarımızın Avrupa ya da herhangi birisi tarafından savuşturulmasına izin vermeyeceğiz" diyen Bolton, "Bankalar İran'la yaptıkları işlere çok iyi bakmalı ve bunun riske değer olup olmadığını kendilerine sormalı" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB), yaptırımlara rağmen İran'la ticaretin sürmesi için yeni bir kurumsal yapı oluşturma çalışmaları yürütüldüğünü açıklamıştı.

AB, İran'la ticareti sürdürmek için yeni bir yapı kuruyorAB, İran'la ticareti sürdürmek için yeni bir yapı kuruyor

'İZLİYORUZ VE PEŞİNİZDEYİZ'

İran'a "bizi ve müttefiklerimizi aldatmayın" diye seslenen Bolton, "Tahran'daki mollaların kanlı rejimi yalana, aldatmaya ve hileye devam ederse, ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalacaklar. Bizi, müttefiklerimizi ya da ortaklarımızı aldatırsanız, vatandaşlarımıza zarar verirseniz, kesinlikle kıyamet kopar. Bugün net bir mesaj vereyim: İzliyoruz ve peşinizdeyiz" dedi. (BBC-REUTERS)