Meksika devlet başkanı: Bu yoksullukta binemem, uçağı satacağım

Meksika'nın Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Huatulco'dan başkente başkanlık uçağı ile gitmeyi reddetti. Eski Devlet Başkanı Felipe Calderon tarafından sipariş edilen lüks uçağa binmeyen Obrador, "Bu kadar yoksulluğun olduğu bir ülkede lüks bir uçağa binmekten utanırım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2 ay önce Meksika Devlet Başkanı seçilen Andres Manuel Lopez Obrador, Oaxaca'dan Mexico City'ye yüzlerce yolcuyla birlikte, tarifeli uçakla seyahat etti. Uçağu 3 saat rötar yapan solcu lider, yaptığı açıklamada, 'başkanlık uçağına binmeyeceğini ve o lüks uçağı satmakta kararlı olduğunu' söyledi.

2012'de eski Devlet Başkanı Felipe Calderon tarafından sipariş edilen lüks "Boeing 787 Dreamliner" uçağı iki yıl önce teslim edilmişti. 218,7 milyon dolara alındığı açıklanan uçak, eslim alındığı dönemde bir ülke liderinin kullandığı en modern ve en fonksiyonel uçak olarak tanımlanmıştı.

'BU KADAR YOKSULLUK VARKEN LÜKS UÇAĞA BİNMEM'

Devlet yönetiminde tasarruf vadederek seçim kazanan Obrador, başkanlık uçağına binmemesinin sebebini açıklarken "Bu kadar yoksulluğun olduğu bir ülkede lüks bir uçağa binmekten utanırım. Artık bu kadar saçmalık yeter. Kibirli davranan siyasetçilerin iktidarı uzun sürmez" dedi. (BBC Türkçe)