Rusya: Kimyasal provokasyon görüntüleri çekilecek

Uzlaştırma merkezinde görevli Rus askeri yetkililer, 'kimyasal saldırı provokasyonu' hazırlıklarının başladığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tahran Zirvesi’nin ardından Rusya ve Suriye'nin İdlib'e operasyonu sinyalleri artıyor. TSK'ya ait tanklar ise günlerdir İdlib sınırında bekletiliyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov'un, 'kimyasal provokasyonu başlayacak' açıklamasının ardından, Rusya'dan yeni bir 'kimyasal' iddiası daha geldi.

Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezinden yetkililer, İdlib'deki muhaliflerin, kimyasal saldırı gibi gösterip hükümeti sorumlu tutacakları provokasyon için görüntü çekmeye başladığını öne sürdü.

Yetkililerin iddiasına göre, İdlib'deki cihatçılar, kimyasal saldırı gibi göstermek istedikleri provokasyonun 'doğal görünmesi için' olay yeri olarak seçtikleri Cisr el Şuğur'a ana maddesi klor olan zehirleyici bir madde içeren iki konteyner götürdü.

Hazırladıkları senaryoya göre militanlar, Suriye ordusunun varil bombaları ile vurduğunu iddia edecekleri Cisr el Şuğur'da, kendisini yardım örgütü olarak tanımlayan fakat cihatçılarla yakınlıkları nedeniyle şüpheli bir grup olan Beyaz Miğferler'in 'yaralananlara' yardım ettiğini gösteren çekimler yapacak. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler Suriye İdlib kimyasal