Rusya: İdlib'de hedefi belli operasyonlar yapıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İdlib'e yönelik hava saldırısını 'hedefi belli operasyonlar' olarak yorumladı. Dışişleri Bakanı Lavrov ise, Türkiye ve İran'la Suriye'deki amaçlarının örtüşmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye, Rusya ve İran arasında gerçekleştirilecek 3'lü zirve öncesi, Rusya Dışişleri Bakanlığından peş peşe açıklamalar  geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'İdlib sorunu çözülmeden Suriye'de normalleşmenin mümkün olmadığı ve Rusya'nın bölgede 'hedefi belli operasyonlar' yaptığını söylendi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Suriye'de cihatçı grupların denetiminde olan İdlib bölgesinde bir operasyon başlatılıp başlatılmayacağının 7 Eylül'deki Rusya-Türkiye-İran zirvesinden sonra belli olacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov da “Astana formatındaki ortaklarımız olan İran ve Türkiye ile Suriye’deki nihai amaçlarımız tamamen birbiriyle örtüşmüyor” açıklaması yapmıştı.

'SURİYE KENDİ KADERİNİ KENDİSİ BELİRLEMELİ'

Lavrov, farklılıklara rağmen Rusya, İran ve Türkiye’nin Suriye’deki savaşın bitmesini, Suriyelilerin dışarıdan müdahaleler olmadan, devlet yapılarına yönelik bazı tarifler empoze edilmeden kendi kaderlerini kendilerinin belirlemesini istediğini belirtti. (Dış Haberler)